Blog

Google Play Store Hataları ve Çözüm Yolları

Google Play Store, Android işletim sistemine sahip olan tüm cihazlarda uygulama indirmemize yarayan markete verilen isimdir. Bu uygulama yardımıyla telefonumuzda eksik olan her türlü uygulamayı indirebiliriz. Fakat Google Play Store’u da düzgün bir şekilde kullanmamız gerekmektedir. Doğru kullanılmadığı durumlarda ve telefonla ilgili sorunlar oluştuğu durumlarda Google Play Store yanıt vermeyebilir ve uygulama indiremeyebilirsiniz. Bu yazımızda Google Play Store hatalarını ve çözümlerini inceleyeceğiz.

Google Play Store Hataları

Play Store bir veya birden fazla sorunla karşılaşmış olabilir. Bu gibi durumlarda uygulamaya erişmeniz ve herhangi bir şey indirmeniz mümkün değildir. Genellikle uzun süre boyunca kullanılmadığında, telefona format atıldığında veya telefon ayarları değiştirildiğinde bu sorunlarla karşı karşıya kalınabilmektedir. Karşılaştığınız hatalar şunlar olabilir:

  • Play Store Hata Kodu 491 – İndirme yapılamıyor.
  • Play Store Hata Kodu 919 – Uygulama açılmıyor.
  • Play Store Hata Kodu 498 – İndirmeler bölünme yaşıyor.
  • Play Store Hata Kodu 413 – Uygulamalar indirilemiyor.
  • Play Store Hata Kodu 921 – Seçili uygulama indirilemiyor.
  • Play Store Hata Kodu 923 – Senkronizasyon hatası.
  • Play Store Hata Kodu 927 – Play Store güncelleniyor.
  • Play Store Hata Kodu 495 – Play Store kimliğinizle bağlantı kuramıyor.
  • Play Store Hata Kodu 403 – Birden fazla hesap için indirme deneniyor.
  • Play Store Hata Kodu 194 – Uygulama indirme sırasında sorunla karşılaşma.

Bunlar ve bunlara benzer hatalarla karşılaşmanız mümkün. Fakat tüm bu hataları aşağıdaki yöntemleri uygulayarak çözebilirsiniz. Her hatanın maalesef bir çözümü bulunmadığı için tüm çözüm yöntemlerini denemeli ve doğru olanı bulmalısınız.

Google Play Store Hata Çözümleri

Google Play Store ile karşılaştığınız hataların birçok çözümü bulunmaktadır. Çözümleri inceleyerek hangisinin telefonunuza uygulanması gerektiğini az da olsa anlayabilirsiniz.

Google Play Store Önbellek ve Verileri Temizleme

Play Store uygulaması bir problemle karşılaşmış olabilir. Veya birleştirilemeyen dosyalar problem oluşturmuş olabilir. Bunun önüne geçebilmek için telefonunuzun ayarlar sekmesinden Google Play Store uygulamasının önbelleğini ve verilerini temizleyebilirsiniz. Önbelleği temizlemek için aşağıdaki yolu izleyebilirsiniz:

  • Telefonunuzun menüsünden “Ayarlar” uygulamasına tıklayın.
  • Açılan sayfada “Uygulamalar” sekmesini bulun ve girin.
  • Bu sayfa içerisinde Google Play Store uygulamasını bulun ve tıklayın.
  • Açılacak olan sayfada “Önbellek Temizle” tuşuna basarak önbelleği temizleyebilirsiniz.

Bu işlemleri yaptıktan sonra tekrar Play Store uygulamasına girerek işlemlerini gerçekleştirmeye çalışın. Eğer hala hata alıyorsanız aynı yolu izleyerek önbellek temizleme yapmak yerine direkt olarak verileri temizleyin. Bundan sonra tekrar Google Play hesabınızla giriş yapmanız istenebilir.

İnternet Bağlantısını Kontrol Etmek

Bağlı olduğunuz internetin çalışıp çalışmadığına ve herhangi bir erişim engeli olup olmadığına bakın. Erişim engeline sahip olan internetlerin bazılarında Google Play Servislerine erişmeniz mümkün olmayabilir. Gerekirse internetinizi değiştirip tekrar deneyin. Sorununuzun üstesinden bu yöntemle de gelebilmeniz mümkündür.

Sıfırdan Google Play Yüklemek

Hiçbir çözüm yöntemi fayda sağlamıyorsa Google Play uygulamasını en baştan yükleyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ayarlar sayfasından uygulamalar sekmesine girmek ve buradan Google Play Store uygulamasına tıklayarak “Güncelleştirmeleri Kaldır” tuşuna basmak. Böylece Play Store uygulaması tamamen sıfırlanacaktır. Daha sonra tekrar güncelleme atması için beklemeniz gerekebilir ve tekrar giriş yapmanız istenebilir. Google Play sıfırdan yüklendikten sonra sorununuz tamamen çözülecektir.

Telefonunuzu Güncelleştirin

Telefonunuza gelmiş olan bir güvenlik veya sürüm güncellemesi mevcutsa ertelemeden bu güncellemeyi atın. Aksi taktirde çalışan uygulamalarınız çalışmamaya başlayabilir. Bunların en başında Google Play Store gelmektedir. Telefonunuzu en güncel halinde tutmanız halinde diğer çözüm yöntemlerini incelemeniz gerekecektir.

Depolama Alanınızı Boşaltın

Telefonunuzda uygulamaları yüklemek ve açmak için yeterli depolama alanı kalmamış olabilir. Depolama alanının tamamen dolması halinde neredeyse hiçbir uygulama yanıt vermeyecektir. Bunun önüne geçmek için depolama alanınızı boşaltmanız gerekmektedir. Önerilen telefonunuzun depolama alanının %20’den fazlasının boş olmasıdır. Buradan yola çıkarak fotoğraflarınızı ve diğer dosyalarınızı başka cihazlara yedekleyebilirsiniz.

Google Hesabınızı/Hesaplarınızı Kontrol Edin

Telefonunuzun bağlı olduğu Google hesaplarınızı mutlaka kontrol etmeniz gerekmektedir. Birden fazla hesabın olması veya eşitlenmenin sağlanamaması durumlarda Google Play gibi uygulamaları kullanmak imkânsız hale gelecektir. Gerekirse tüm hesaplarınızı kaldırın ve sadece bir hesap ekleyin. Hesaplar ile Google arasında iletişim sorunu yaşanırsa hiçbir Google uygulamasına erişemezsiniz.

Telefonunuzu Yeniden Başlatın ve Bir Süre Bekleyin

Google Play sorunları bazen sunucu kaynaklı olabilmektedir. Bu yüzden telefonunuzu yeniden başlatıp bir süre beklemeyi deneyebilirsiniz. Sunucu kaynaklı bir problem ise en geç birkaç saat içerisinde sorununuz kendiliğinden çözülecektir.

Yukarıdaki tüm çözüm yöntemlerini uygulamanız halinde Google Play erişiminiz ve kullanımınız normale dönebilecektir. Eğer tüm bu çözümler işe yaramıyorsa telefonunuza temiz bir format atmayı veya teknik servise göstermeyi düşünebilirsiniz. Umarız içeriğimiz sayesinde sorununuza çözüm bulmayı başarabilmişsinizdir.

Ayrıca bakınız: Google Play Store açılmıyor sorunu ve çözümü

admin

Teknoloji ve sosyal medya alanlarında araştırma yapmaktayım.

Related Articles

Back to top button