Windows

Windows Hello, Windows 10 Güncellemesinden Sonra Çalışmıyor

Windows Hello, kişisel erişimi bir üst düzeye taşımıştır. Yüz tanıma ve parmak izi teknolojisini kullanarak Windows 10 cihazınıza anında erişebilir ve güvenliğinizi de artırabilirsiniz. Bunun, özellikle modern akıllı telefonlar sayesinde bu tür teknolojilerin popülaritesi ile birçok insanın bağlı olduğu bir özellik haline gelebileceğini görmek kolaydır.

Ancak birçok Windows 10 kullanıcısı, bir güncellemeden sonra Windows Hello’nun çalışmayı durdurduğunu veya Windows Hello’yu düzgün bir şekilde ayarlayamadıklarını bildirdi. Bu sorunlar can sıkıcı olabilse de, sorunları gidermek oldukça kolaydır. Bu yazımızda bu sorunu daha iyi anlayabilir ve Windows Hello‘yu nasıl düzelteceğinizi öğrenebilirsiniz.

windows hello calismiyor

Windows Hello’nun çalışmayı durdurmasına neden olan nedir?

Windows 10 hatalarının çoğu, birden çok farklı nedenle ilişkilendirilebilir . Aynı şey Windows Hello için de geçerli. Windows Hello’nuzun çalışmayı durdurmasının veya düzgün yüklenmemesinin ana nedeni Windows güncellemeleri olsa da, başka olası nedenler de vardır.

Windows 10’un aktif kullanıcı tarafından gelen raporları kullanarak, Windows Hello’nun çalışmayı durdurmasının en yaygın nedenlerini derledik.

  • Güvenilir Platform Modülü (TPM) kurulmamış. Windows Hello gibi PIN oturum açma işlevlerini kullanabilmek için cihazınızda TPM’nin kurulu olması ve çalışıyor olması gerekir. Birçok kullanıcı, bu sorunu giderdikten sonra Windows Hello’yu çalıştırmayı başardı.
  • PIN girişine izin verilmiyor. TPM’ye benzer şekilde, Windows Hello’yu kullanmak için PIN oturum açma yetkilendirmesinin de etkinleştirilmesi gerekir. Bu seçeneğin sizin tarafınızdan veya bir uygulama tarafından devre dışı bırakılmış olması, Windows Hello’da hatalara neden olabilir.
  • Eski veya eksik görüntüleme ve biyometrik aygıt sürücüleri. Sürücüler, cihazınızdaki her şeyin istendiği gibi çalışmasını sağlamak için son derece önemlidir. Windows 10 aygıtının Windows Hello’yu çalıştırabilmesi için doğru görüntüleme ve biyometrik aygıt sürücülerine ihtiyacı vardır.
  • Windows 10 güncellenmiyor. Birçok kullanıcı, Windows 10’un en yeni sürümüne geçmenin Windows Hello ile ilgili sorunlarını çözdüğünü bildirdi. Windows 10’u güncellemek için aşağıdaki adımları bulabilirsiniz.
  • Windows 10 belirli bir güncelleme yükledi. Belirli Windows 10 güncellemelerinin Windows Hello ile ilgili sorunlara neden olduğu bilinmektedir. Bu güncellemelerden biri, Windows Hello ve diğer sorunlarla ilgili kullanıcı geri bildirimlerinden sonra sabit bir sürümle yeniden yayınlanan orijinal 1809 güncellemesidir.
  • Bozuk sistem dosyaları. Sisteminizdeki bir şey bozulmuş olabilir ve bu da Windows Hello ile ilgili sorunlara yol açar.

Windows Hello’yu düzeltme kılavuzu

Bazı olası nedenlere bir göz attığımıza göre, Windows Hello ile hataları gidermeye başlamanın zamanı geldi.

Not : Aşağıda açıklanan tüm adımları gerçekleştirebilmek için bir yönetici hesabı kullanmanız gerekebilir.

Hemen başlayalım!

Yöntem 1: Windows 10 Donanım ve Aygıt Sorun Gidericisini kullanın

Windows 10, cihazınızdaki sorunları bulma ve çözme konusunda uzmanlaşmış birden çok sorun gidericiyle donatılmıştır. Neyse ki, donanım ve aygıtla ilgili hatalardan kurtulmak için kullanılan sorun giderici, tek bir dosya indirmeye gerek kalmadan bilgisayarınızda hazır olarak bulunur.

İşte Windows 10 Donanım ve Aygıtlar sorun gidericisini çalıştırmak için yapmanız gerekenler.

  1. Çalıştır’ı getirmek için klavyenizdeki Windows + R tuşlarına basın . Buraya “ control” yazın ve OK düğmesine basın.
  2. Görünüm modunuzu “ Küçük simgeler ” veya “ Büyük simgeler ” olarak değiştirdiğinizden emin olun.
  3. “ Sorun Giderme ” üzerine tıklayın .
  4. “ Donanım ve Ses ” kategorisini seçin.
  5. “ Donanım ve Aygıtlar ”a tıklayın ve sorun giderici tarafından sağlanan ekrandaki talimatları izleyin.

Yöntem 2: Güvenilir Platform Modülünü Kur

Windows Hello’yu kullanabilmek için cihazınızda Güvenilir Platform Modülü (TPM) teknolojisinin kurulu olması ve çalışıyor olması gerekir. TPM’nin yanlışlıkla veya bir Windows güncellemesi sırasında devre dışı bırakılması, Windows Hello’nuzun istendiği gibi davranmamasına neden olabilir.

  1. Çalıştır’ı getirmek için klavyenizdeki Windows + R tuşlarına basın . Buraya “ tpm.msc ” yazın ve OK düğmesine basın.
  2. Üst menüden “ Eylem ”e tıklayın, ardından “ TPM’yi Hazırla… ” seçeneğini seçin.
  3. “ Yeniden Başlat ” düğmesine tıklayın ve ekrandaki talimatları izleyin. Tamamlandığında, Windows Hello’nun çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Yöntem 3: Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni kullanın

Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni kullanarak PIN oturum açma yetkisi verebilir ve muhtemelen Windows Hello ile ilgili sorunları çözebilirsiniz.

  1. Klavyenizdeki Windows + R tuşlarına basın. “ Regedit ” yazın ve Tamam düğmesine tıklayın.
  2. Sol bölmeyi kullanarak veya anahtarı adres çubuğuna kopyalayıp yapıştırarak aşağıdaki anahtara gidin:  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\System
  3. “ AllowDomainPINLogon ” girişini bulun . Göremiyorsanız, boş bir alana sağ tıklayıp Yeni → DWORD (32-bit) Değeri’ni seçerek oluşturun .
  4. “ AllowDomainPINLogon ” girişine çift tıklayın ve veri değerini “ ” olarak değiştirin. Değişikliği sonlandırmak için Tamam düğmesini tıklayın.
  5. Bilgisayarı yeniden başlatın. Windows Hello’nun çalışıp çalışmadığını test edin.

Yöntem 4: Yüz Tanıma ve Parmak İzi seçeneklerini sıfırlayın

Bazı insanlar, Windows Hello’nun güvenlik özelliklerini oluşturan iki seçeneği sıfırlamanın sorunları çözebileceğini bildirdi.

  1. Başlat menüsünü açın ve “ Ayarlar ” öğesini seçin. Alternatif olarak Windows + I klavye kısayolunu da kullanabilirsiniz.
  2. “ Hesaplar ” kutucuğuna tıklayın.
  3. Sol panelden “ Giriş seçenekleri ”ni seçin .
  4. “ Yüz Tanıma ” ve “ Parmak İzi ” seçeneklerini bulun ve sıfırlamak için Kaldır düğmesine tıklayın.
  5. “ Başlayın ” düğmesine tıklayın ve Yüz Tanıma ve Parmak İzi’ni yeni kurmak için ekrandaki talimatları izleyin.
  6. Bilgisayarı yeniden başlatın. Windows Hello’nun çalışıp çalışmadığını test edin.

Yöntem 5: Biyometrik ve Görüntüleme aygıt sürücülerini güncelleyin

Sürücülerinizi güncellemek, Windows Hello’yu tekrar çalışır duruma getirmek için kolay ve doğrudan bir çözüm olabilir .

  1. Klavyenizdeki Windows + X tuşlarına basın ve menüden Aygıt Yöneticisi seçeneğine tıklayın.
  2.  Yanlarındaki ok simgesine tıklayarak “ Görüntüleme cihazları ” ve “ Biyometrik Cihazlar ” bölümlerini genişletin .
  3. Bu bölümlerde listelenen aygıtlara sağ tıklayın ve Sürücüyü Güncelle öğesini seçin .
  4. Windows 10’un yerel bilgisayarınızdaki veya çevrimiçi olarak en yeni sürücüyü aramasına izin verin, ardından ekrandaki talimatları izleyin.

Yöntem 6: Windows 10’u en son sürüme güncelleyin

Bazı kullanıcılar, yalnızca Windows 10’un en yeni sürümüne güncellemenin mevcut Windows Hello hatalarını ortadan kaldırdığını bildiriyor. Bonus olarak, yeni ve heyecan verici özelliklere, geliştirilmiş güvenliğe ve daha fazla optimizasyona bile erişebilirsiniz.

  1. Başlat menüsünü veya Windows + I klavye kısayolunu kullanarak Ayarlar uygulamasını açın .
  2. Güncelleme ve Güvenlik’e tıklayın .
  3. Windows Update sekmesinde, Güncellemeleri kontrol et düğmesine tıklayın.
  4. Yeni bir güncelleme bulunursa, Yükle düğmesine tıklayın.
  5. Sisteminiz en yeni Windows 10 güncellemesini başarıyla yükledikten sonra, Windows Hello’yu istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Yöntem 8: Sistem Dosyası Denetleyicisini Çalıştırın

Sistem Dosyası Denetleyicisi , varsayılan olarak Windows 10’da bulunan bir araçtır. Aynı zamanda “ SFC taraması ” olarak da adlandırılır ve bozuk sistem dosyalarını ve diğer sorunları otomatik olarak düzeltmenin en hızlı yolunuzdur.

  1. Çalıştır yardımcı programını başlatmak için klavyenizdeki Windows + R tuşlarına basın . “ cmd ” yazın ve Ctrl + Shift + Enter tuşlarına basın . Bu, Komut İstemi’ni yönetici izinleriyle açacaktır.
  2. İstenirse, Komut İsteminin cihazınızda değişiklik yapmasına izin verdiğinizden emin olun. Bu, bir yönetici hesabına ihtiyacınız olabileceği anlamına gelir.
  3. Aşağıdaki komutu yazın ve Enter’a basın: sfc /scannow.
  4. Sistem Dosyası Denetleyicisinin bilgisayarınızı taramayı bitirmesini bekleyin . Herhangi bir hata bulursa, bunları ilgili hataları da düzeltebilecek olan SFC komutunun kendisi aracılığıyla otomatik olarak düzeltebileceksiniz.

Bu makalenin Windows Hello’yu çalışır duruma getirmenize yardımcı olabileceğini umuyoruz.

admin

Teknoloji ve sosyal medya alanlarında araştırma yapmaktayım.

Related Articles

Back to top button