RAM nedir, nasıl çalışır ve ne işe yarar gibi sorular bilgisayara karşı ilgisi olan kişilerin ilk sorduğu sorular arasında gelmektedir. Yaygın olarak çalışan bellek olarak adlandırılan veya depolama olarak adlandırılan ram, bir bilgisayardaki bir bellek çubuğuna eşdeğer olarak verileri geçici olarak depolamak için cep telefonlarındaki gibi kullanılan bir bileşendir. İstediğiniz zaman okunup yazılabilir ve genellikle işletim sistemleri veya diğer çalışan programlar için geçici bir veri depolama ortamı olarak kullanılabilir.
Ayrıca bakınız: Pi sayısı nedir, kaç basamaklıdır?
İçindekiler
Ram Nedir, Nasıl Çalışmaktadır?
RAM kapatıldığında, depolama içeriği kaybolacak, bu nedenle kısa süreli kullanım için uygundur. Farklı depolama bilgilerine göre, rasgele erişim belleği ayrıca statik rastgele erişim belleğine ve dinamik rasgele erişim belleğine bölünmüştür. Ram cihazlara göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu değişiklikle depolama harici olarak cihazınızın hızını da ayarlar.
Ram Nasıl Çalışır?
Halen kullanılmakta olan verileri ve programları saklamak için bellek kullanıldığından ram nasıl çalışır? Genelde bahsettiğimiz bilgisayarın hafızası dinamik hafızadır. Dinamik hafızada “dinamik” olarak adlandırılan, D ram veri yazarken, bir süre sonra verilerin kaybedileceği anlamına gelir. Hafıza yenileme işlemini gerçekleştirmek için ek bir devre kullanılır.
Spesifik çalışma süreci aşağıdaki gibidir. Bir D ram bellek hücresinin 0 mı yoksa 1’i mi depoladığı, kapasitörün bir yüke, 1’i temsil eden bir yüke ve 0’ı temsil eden bir yüke sahip olmamasına bağlıdır. Ancak, uzun süre boyunca 1’i temsil eden kapasitör deşarj olur ve 0’ı temsil eden kapasitör, veri kaybının sebebi olan yükü emer, yenileme işlemi periyodik olarak kapasitörü kontrol eder, güç, tam yükün 1 / 2’sinden büyükse, 1 olarak kabul edilir. Kapasitörün tam olarak şarj edilmesi, eğer yükün 1 / 2’den az olması durumunda, 0’ı temsil ettiği kabul edilir ve kapasitör boşaltılır, böylece veri sürekliliği sağlanır.
Ram Ne İşe Yarar?
RAM, bilgisayarınızın uygulama yükleme, internette gezinme, elektronik hızını ayarlar. Hafıza ayarı yaparak başka bir göreve geçtiğinizde bir görevin neresinde bulunduğunuzu hatırlayarak bu görevler arasında hızlıca geçiş yapmanızı sağlar. Kural olarak, ne kadar çok hafızanız varsa, o kadar iyidir. Ram her zaman ne işe yarar bellidir. Kullanılan ram her şekilde hafıza genişliği ve rahatlama sağlamaktadır. Ram nedir? Nasıl çalışır? Ne işe yarar sorusunun cevabı bu şekilde verilmektedir.