BlogSosyal MedyaWindows

Klavyede Metrekare İşareti m² Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda sizlerle Metrekare İşareti m² Bilgisayarda Nasıl Yapılır konusuna değineceğiz. Bilgisayarın içerisinde yer alan Microsoft Word, Microsoft Excel ve Microsoft Powerpoint gibi programlarda bazı durumlarda metrekare işareti yapmak zorunda kalınır.

Bilgisayarın içerisinde bulunan kısayol tuşları ile metrekare işareti yapmak mümkün değildir. Kısayol tuşları ile metrekare işaretini yapmak mümkün olmadığı için, bu tür işaretler American Standard Code Information Interchange (ASCII) işaretler grubunda yer alır. American standard code information interchange işaretler kavramının diğer adına American standard code information interchange kodlar da denir.

Ayrıca bakınız: Küçüktür büyüktür işareti

American Standard Code Information Interchange Kod Nedir?

Bilgisayarlarda kullanılan karakter, harf ve rakam gibi görselleri ROM belleğinde saklanmasına American standard code information interchange kod denir. Bu kod, ilk kez 1963 senesinde kullanılmıştır. Söz konusu kod, ilk olarak telgrafları kodlamak amacı ile kullanılmıştır. American standard code information interchange kodları, kendi içerisinde American standard code information interchange kontrol karakter kodları, American standard code information interchange basılabilir karakter kodları ve American standard code information interchange gelişmiş karakter kodları olmak üzere 3 ana gruba ayrılır.

Yazdırılması mümkün olmayan çevre birimlerini kontrol etmek amacı ile kullanılan kodlara American standard code information interchange kontrol karakter kodları denir. Yazdırılması mümkün olan ve yazıcı yardımı ile basılabilen kodlara American standard code information interchange basılabilir karakter kodları denir. American standard code information interchange kodlar sayesinde, bilgisayarda birden fazla işareti kolay bir şekilde yapmak mümkün olur.

Bilgisayarda Metrekare İşareti Nasıl Yapılır?

Bilgisayarda metrekare işlemini yapmak için, iki farklı yöntem bulunur. Birinci yöntem, bilgisayarın klavyesinden ‘Alt+0178’ tuşuna basılarak yapılan yöntemdir. İkinci yöntem ise, karakter eşlem bölümünde yer alan tablolar yardımı ile yapılan yöntemdir. İkinci yöntem de ise, öncelikle bilgisayarın ‘başlat’ menüsünden giriş yapılmalıdır. Daha sonra, ‘tüm programlar’ sekmesi seçilmelidir. ‘Tüm programlar’ sekmesi seçildikten sonra, ‘donatılar’ sekmesine giriş yapılmalıdır. ‘Donatılar’ sekmesine giriş yapıldıktan sonra son olarak ‘sistem araçları’ menüsünden ‘karakter eşlem’ sekmesinin seçilmesi gerekir. Karakter eşlem’ sekmesinin içerisinde yer alan tablolardan söz konusu kodlar bulunmalıdır.

Verilerin yazılması ve silinmesi mümkün olmayan depolama birimine ROM bellek denir. ROM bellek, kullanıcılar tarafından programlanması mümkün olmayan bir bellektir.

admin

Teknoloji ve sosyal medya alanlarında araştırma yapmaktayım.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button