instagramSosyal Medya

Instagram Hesap Kapatma Nasıl Yapılır?

Mevcut Instagram hesabınızı çeşitli nedenlerden ötürü kapatmak veya dondurmak istiyor olabilirsiniz. Ancak uygulama üzerinden bununla ilgili bir sayfa veya ekran bulabilmeniz mümkün değildir. Bu yüzden Instagram hesap kapatma işleminin nasıl yapılacağını öğrenmeli ve dikkatli bir şekilde işlemleri gerçekleştirmelisiniz. Bunun yanında gerekli yedeklemeleri de almanız gerekmektedir. Bizler de bu içeriğimizde Instagram hesap kapatma ve hesap dondurma işlemlerinin nasıl yapılacağını belirtecek ve bu işlemlere ait detayları sizlerle paylaşacağız.

Instagram Hesap Kapatma İşlemi

Genellikle herhangi bir sosyal medya hesabını dondurmak veya silmek oldukça kolaydır. Fakat Instagram platformunda işler biraz daha karmaşık olduğu için çoğu kişi hesabını nasıl devre dışı bırakacağını bilememektedir. Instagram hesap silme işlemi yalnızca bilgisayar üzerinden yapılabildiği için öncelikle telefonu bir köşeye bırakmalı ve bilgisayar üzerinden Instagram hesabınıza giriş yapmalısınız.

Bugün Instagram üzerinde hesabınızı iki farklı şekilde devre dışı konuma getirebilirsiniz. Bir tanesi siz tekrar giriş yapıncaya kadar hesabınızı erişilmez kılarken, diğeri tamamen hesabınızın silinmesini sağlamaktadır. Bu noktada mevcut mesajlarınızı, fotoğraflarınızı ve diğer paylaşımlarınızı yedeklemeniz gerekmektedir. Aksi taktirde mevcut verilerinizi kaybedebilir ve geri dönülemez şekilde hesabınızı ortadan kaldırabilirsiniz.

Instagram Hesap Kapatma İşlemi
Instagram Hesap Kapatma İşlemi

Instagram Hesabını Geçici Olarak Dondurma Nasıl Yapılır?

Instagram hesabınızı tamamen silmek yerine yalnızca belirli bir süreliğine dondurmak ve erişilemez olmak istiyorsanız, hesabınızı geçici olarak dondurabilirsiniz. Bu işlem sonucunda verileriniz hesabınızın içerisinde durmaya devam ederken kimse tarafından görüntülenemez bir hale gelir. Aşağıdaki adımları uygulayarak Instagram hesap dondurma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

  • Bilgisayar tarayıcısı üzerinden Instagram web sitesine girin ve hesabınızla giriş yapın.
  • Instagram ana sayfasına girdikten sonra sağ üstteki profil fotoğrafınıza tıklayın.
  • Açılan menüde en başta yer alan “Profil” sekmesine ilerleyin.
  • Sayfanın üstünde bulunan “Profili Düzenle” butonuna tıklayın.
  • Mevcut sayfayı aşağıya kaydırarak “Hesabımı Geçici Olarak Dondur” yazısını bulun.
  • Hesabınızı neden donduracağınızı işaretleyin ve mevcut şifrenizi girin.
  • “Hesabı Geçici Olarak Dondur” butonuna tıklayın.

Böylece hesabınızdan otomatik olarak çıkış yapılacaktır. Bu noktada siz bir daha hesabınıza girmeye çalışıncaya kadar kimse sizi görüntüleyemeyecek ve etiketleme gibi işlemler yapamayacaklardır. İstediğiniz zaman tekrar kullanıcı adı ve şifreniz ile hesabınıza giriş yapabilir ve dondurulma işleminin sonlandırılmasını sağlayabilirsiniz.

Instagram Hesabını Kalıcı Olarak Silme Nasıl Yapılır?

Hesabınızı dondurmak yerine tamamen ortadan kaldırmak istiyorsanız, Instagram hesap kapatma işlemini yapmanız gerekmektedir. Bu işlem için hesabınızın ayarlarına girmenize gerek bulunmamaktadır. Yalnızca bir adres üzerinden hesabınızı neden silmek istediğinizi belirterek kalıcı olarak silinmesini sağlayabilirsiniz. Ancak bu adımları uygularken mevcut hesabın tekrar açılamayacağını ve tüm verilerinizin kaybolacağını unutmamanız gerekiyor.

  • Instagram hesap silme sayfasına girin.
  • Kullanıcı ve şifreniz ile Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Açılacak olan ekranda hesabınızı neden silmek istediğinizi seçin.
  • Mevcut hesap şifrenizi girin.
  • Gerekli uyarıları inceledikten sonra “Hesabı Sil” butonuna tıklayın.

Belirtilen adımları uygulamanız halinde hesabınız Instagram üzerinden tamamen kaldırılacak ve kimse tarafından ulaşılamaz hale gelecektir. Bir aylık süre içerisinde işlemi geri alabilmeniz adına Instagram tarafından size süre tanınacaktır. Fakat bir aylık sürenin ardından hesabınızı tekrar açmak isterseniz ulaşmanız maalesef mümkün olmayacaktır. Ayrıca mevcut kullanıcı adınız siz hesabı kapattıktan sonra başkaları tarafından alınabilir olacaktır.

Instagram Hesabını Kalıcı Olarak Silme Nasıl Yapılır?
Instagram Hesabını Kalıcı Olarak Silme Nasıl Yapılır?

Sizler de buradan edindiğiniz bilgilerden yola çıkarak Instagram hesap kapatma veya Instagram hesap dondurma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemleri yaparken her adımı dikkatli bir şekilde uyguladığınızdan ve yedekleme yaptığınızdan emin olmayı unutmayın. Umarız en kısa süre içerisinde Instagram hesabınızı istediğiniz konuma kolayca getirebilirsiniz. Instagram uygulaması ve hesapları hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz Instagram sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

admin

Teknoloji ve sosyal medya alanlarında araştırma yapmaktayım.

Related Articles

Back to top button