PC’niz Veya Mobil Cihazınız Için En Hızlı Tarayıcılar
Web tarayıcıları, sorularınıza yanıt bulmak ve bilgi aramak için çok önemlidir. Yavaş bir tarayıcı sinir bozucu olabilir ve hızlı olanları tercih etmek isteyebilirsiniz. Buna rağmen, hangisinin en hızlı olduğunu bilemeyebilirsiniz.
Aşağıda, bilgisayarlar ve mobil cihazlar dahil olmak üzere dört ana işletim sistemi için en hızlı tarayıcıların kapsamlı bir listesini bulacaksınız. Hepsinin kullanımı güvenlidir ve web’de gezinmeyi zahmetsiz hale getirir. Tüm detaylar için sonuna kadar okuyun.
İçindekiler
Windows 11 için En Hızlı Tarayıcılar
Bu tarayıcılar, Windows 11 ve daha eski işletim sistemlerinde ücretsizdir. “Hızlı” sözcüğü çeşitli kategorilere uygulanabilir, ancak biz öncelikle tarayıcının ne kadar hızlı yanıt verdiğine ve işlerin ne kadar hızlı yüklendiğine odaklanıyoruz. İnternet hızınızın gezegendeki en hızlı tarayıcıları bile yavaşlatacağını unutmamak hala önemlidir.
Tüm kategorilerimiz için, cihazınızın hızlı bir ağa bağlı olduğunu ve işlemleri yürütmek için fazlasıyla yeterli RAM’e sahip olduğunu varsaymalısınız. Tarayıcıların bu şekilde ne kadar hızlı olduğunu ölçmek daha adil olur.
Google Chrome
Pek çok kişi bu tarayıcıyı çok hızlı bulduğu için Google Chrome’un bu listenin başında olması şaşırtıcı değil. Yükleme süreleri ve yanıt vermedeki saf hız ile ilgili olarak, Chrome genellikle testlerde galip gelir. Chrome, Google’ın açık kaynaklı Chromium tarayıcı projesine dayanmaktadır; bu, Google’ın kaynak kodunu nasıl optimize edeceğini herkesten daha iyi bildiği anlamına gelir.
Google Chrome, ekran grafiklerini ve JavaScript uygulamalarını hızla yükleyebilir. Ayrıca, gecikmeyi hissetmenizi önleyen kısa tepki sürelerine sahiptir. Ancak Chrome’un çok fazla RAM tükettiğine dair raporlar doğrudur.
Bilgisayarınızda yeterli RAM yoksa Chrome’da çok fazla sekme açmak onu yavaşlatabilir. Bu sorun, güçlü bilgisayarları bile rahatsız eder, ancak çoğu insanın aynı anda çok fazla sekmesi yoktur. Standart kullanım durumları için bu tarayıcı güçlüdür.
Hızın yanı sıra Chrome, hemen hemen her açıdan çok yönlü bir üründür. Varsayılan olarak en kapsamlı uzantı kitaplığına ve birçok yararlı özelliğe sahiptir. Senkronizasyon özelliği etkinleştirildiğinde, farklı bir cihazda kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Microsoft Edge
Edge , 2015’ten beri varsayılan Windows tarayıcısı olup, Internet Explorer’ın yerini almıştır. Aynı zamanda, onu neredeyse Google Chrome kadar hızlı yapan bir yükseltme olan Chromium tabanlı bir tarayıcıdır. Her ikisi de hemen hemen her alanda eşittir.
Chromium tabanlı bir tarayıcı olan Edge, Chrome uzantılarını değişiklik yapmadan kullanabilir. Bu, belirli uzantıları seviyorsanız ancak geçiş konusunda endişeliyseniz kullanışlıdır.
Diğer Edge özellikleri arasında bir koleksiyon aracı ve bağlam menüsü bulunur. Bu konuda çok farklı olmasa da, tüm Windows bilgisayarlarda zaten kuruludur. Bu nedenle, bir Windows PC’niz varsa başlatabilir ve hemen göz atmaya başlayabilirsiniz.
Opera
Opera bir zamanlar oldukça niş bir tarayıcı iken , son zamanlarda Chrome veya Edge hayranı olmayan kullanıcılar arasında ilgi gördü. Opera mevcut en hızlı tarayıcı değil, ancak bu yavaş olduğu anlamına gelmiyor. Ancak grafik oluşturma açısından geride kalıyor.
Testlerde Opera, web sitelerini yukarıdaki tarayıcılardan daha yavaş yükledi. Ancak bu, kötü bir tarayıcı olduğu anlamına gelmez. Opera’nın parladığı yer, rahatlığı ve özellikleridir.
Birkaç tıklamayla erişebilmeniz için yerleşik bir sosyal medya ve iletişim çubuğu vardır. Bu uygulamalara ve sitelere yer işareti koymanız gerekmez. Her an ekrandalar.
Uzantılara veya yalnızca birkaçına ihtiyacınız olmayacağından Opera, çok fazla yüklü tarayıcıdan daha hızlı çalışır. Bu, minimalist tarayıcı kullanıcıları için iyi bir durumdur.
Ayrıca Opera’nın bir VPN’i ve hatta bir kripto para cüzdanı vardır. Bunlar gizlilik merkezli özelliklerdir, yani bilgilerinizi güvende tutan Opera değerleri.
Mac için En Hızlı Tarayıcılar
Chrome ve Edge, mevcut en hızlı tarayıcılardan bazılarıdır, ancak Mac kullanıcıları için başka seçenekler de vardır. Bu nedenle, gerekli olmadıkça tarayıcı seçimlerini tekrarlamayacağız.
Safari
Safari , Apple’ın varsayılan macOS tarayıcısıdır ve Apple’ın donanımıyla çalışmak üzere tasarlanmıştır. En optimize edilmiş seçenek olarak, hızlı JavaScript yükleme süreleri ve daha fazlasından emin olabilirsiniz. Safari, Mac’lerde güç açısından verimli olacak şekilde tasarlanmıştır ve daha uzun süreler boyunca dışarıda internette gezinmenize olanak tanır.
Safari, tüm Mac’lerde ve Apple mobil cihazlarında bulunduğundan hemen kullanıma hazırdır. Sihir, tüm cihazlarda bir Apple Kimliği ile giriş yaptığınızda gerçekleşir.
Handoff ile, Mac’te yaptıklarınızı bir iPhone’a aktarabilir ve bunun tersini yaparak aynı sekmelerin iki farklı cihazda aynı anda görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.
Safari’nin çeşitli yerleşik güvenlik ve gizlilik özellikleri vardır. Parolalarınız WebAuthn ile güvenli bir şekilde saklanır. Apple Pay’i kullanırken, işlemleriniz meraklı gözlerden gizlenir.
Resim içinde resim modu, kullanıcıların verimli bir şekilde çoklu görev yapmasına olanak tanır. Bir video izlediğinizde, onu daha küçük bir pencereye küçültebilirsiniz. Bundan sonra, siz sekmeleri değiştirirken küçük resim ekranda kalacaktır.
Brave
Brave , kullanıcıları gizli ve anonim tutmasıyla bilinirken, aynı zamanda hızlı bir tarayıcıdır . Chrome, Edge veya Opera kadar hızlı değil, ancak Firefox ve Vivaldi gibi rakiplerinden daha iyi performans gösteriyor. Brave, JavaScript çalıştırmada ve genel yanıt verme hızında mükemmel puanlar alıyor.
Daha yüksek yüklerde bile Brave yavaşlamaz veya gecikme göstermez. Çoklu görevi tercih ediyorsanız, Chrome’dan daha az RAM kullanır, bu çok büyük bir artıdır.
Varsayılan olarak, Brave tarayıcı izleyicileri, reklamları ve çerezleri engeller. Bu özellik, tarama alışkanlıklarınızı ve tercihlerinizi gizli tutar. Ancak, bazı web sitelerinin çalışması için açılır pencereler gerektirdiğinden, ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilebilir.
Ek olarak, Brave’in bazı özellikleri yalnızca yerleşik kripto cüzdanı ve Tor tarayıcısı gibi diğer tarayıcılarda uzantı olarak kullanılabilir. Tor, ikincisine aşina olmayan kullanıcılar için, siz interneti kullanırken kimliğinizi gizleyen anonim bir tarayıcıdır.
Chromium tabanlı bir tarayıcı olan Brave, birçok Chrome uzantısıyla uyumludur. Ancak, etkin reklam engelleyiciler ve izleyici engelleyiciler içeren yalnızca birkaç uzantıya ihtiyacınız olabilir. Bu karar, aşırı kaynak kullanımını önlemeye yardımcı olur.
Firefox
Firefox yıllardır en hızlı tarayıcılara ayak uyduramasa da, kapsamlı özelleştirme fırsatlarıyla sağlam bir ürün olmaya devam ediyor. Bazı kullanıcılar için görünüm performanstan daha önemlidir, ancak Firefox her ikisini de daha mükemmel bir şekilde birleştirir.
Geçmişte Firefox çok daha yavaştı, o zamanlar yalnızca Chrome’un hızlı JavaScript oluşturması vardı. Ancak günümüzde Firefox bu bölümdeki diğer tarayıcılardan daha iyi performans gösterebilmektedir. Tarayıcı ayrıca grafik yanıtını test ederken mükemmel puanlara sahiptir, bazı durumlarda yalnızca Edge ve Chrome’a kaybeder.
Firefox’un Edge’i geçtiği yer Unity WebGL kıyaslama testlerinde. Chrome gibi Firefox da web siteleri için oyun düzeyinde görseller oluşturabilir.
Şaşırtıcı bir şekilde, Firefox, Chrome’un RAM kullanımının yalnızca yaklaşık %50’sini gerektirir. Mac’ler her zaman bol miktarda RAM ile gelmez, bu da onu zorlayıcı bir seçim haline getirir.
Do Not Track sistemi ile kullanıcılar web sitelerinin kişisel veri toplamasını engelleyebilir. Bu özellik iyi olsa da, kullanıcılar bunu diğer gizlilik uzantılarıyla eşleştirmeyi düşünmelidir.
Tarayıcının görünümünü değiştirmek isterseniz, “Özelleştir” düğmesini tıklayın. Bir dizi olasılık ortaya çıkacak ve kapsamlı özelleştirmeye izin verecektir.
Android için En Hızlı Tarayıcılar
Yukarıda bahsedilen tarayıcıların birçoğunun Android ve hatta iOS eşdeğerleri vardır. Android cihazlarda, bunların ezici bir çoğunluğu zaten Google Chrome ile birlikte gelir. Tek dikkate değer istisnalar, Huawei cihazları ve Çin pazarı için üretilmiş diğer telefonlardır.
İşte Chrome ve Edge dışında düşünebileceğiniz bazı farklı tarayıcılar.
DuckDuckGo Gizlilik Tarayıcısı
DuckDuckGo bir arama motoru olarak mevcut olsa da, bir tarayıcı var. Android uygulaması çok zengin özelliklere sahip değil, ancak sahip olduğu şey güvenlik ve gizliliğe yönelik olma eğilimindedir. Minimal bir arayüz, onu son derece duyarlı hale getirir ve mevcut oturumun tüm tarama verilerini silmek için yalnızca bir dokunuş yeterlidir.
Mobil uygulama yalnızca 35 MB boyutundadır, bu da onu uygulamaları silmeniz gerekmeyen hafif bir tarayıcı yapar.
DuckDuckGo’nun uygulaması, HTTPS şifrelemesini zorlar; bu, bilgilerinizin nasıl ele alınması gerektiğidir. Ekstra koruma, bilgisayar korsanlarının bilgi çalmasını zorlaştırır.
Onlara sahip web sitelerine gittiğinizde tüm izleyiciler engellenir. Bunları etkinleştirmek istiyorsanız, bir siteyi beyaz listeye alma seçeneği vardır.
Herhangi bir sayfayı ziyaret ettiğinizde, tarayıcı A’dan F’ye kadar bir güvenlik raporu derler. Bir F, sitenin ne kadar tehlikeli olduğunu gösterir.
Lynket
Daha önce Chromer olarak bilinen Lynket, telefonunuzun RAM’ini doldurmayan minimalist bir açık kaynaklı tarayıcıdır. Bir oyun telefonu veya premium ürün satın almadığınız sürece mobil cihazların çok fazla RAM ile gelmediği bir dünyada RAM’i korumak çok önemlidir. Ancak, bu tarayıcı ile bunun için endişelenmenize gerek yok.
Lynket ile birkaç baloncuk ayarlayabilir ve hepsine farklı bir bağlantı yükleyebilirsiniz. Aralarında geçiş yapmak zahmetsizdir.
Uygulama, sayfaları yüklemek için çeşitli oluşturma motorları veya tarayıcılar arasından seçim yapmanıza bile izin verir. Bunlara Chrome, Edge, Brave ve daha pek çok şey dahildir. Birini seçtiğinizde sayfa, Brave için gizlilik gibi tarayıcının bazı özelliklerini alır.
Lynket, mobil cihazlara öncelik veren bir tarayıcı olarak akıllı telefonlarda ve tabletlerde hız için tasarlanmıştır. En hızlı tarayıcı olmayabilir, ancak daha yavaş ağlarda bile hızlı yükleme sürelerinin keyfini çıkarabilirsiniz.
Farklı uygulamalar kullanırken, bunların ayarlarını ayrı ayrı değiştirebilirsiniz. Bu esneklik benzersizdir.
Opera Mini
Opera Mini , bir akıllı telefonda yıldırım hızında tarama hızları sağlamak için tasarlanmıştır. Şirket, web sayfalarının daha hızlı yüklenmesi için veri tasarrufu sağlayan birçok yeniliği hayata geçiriyor. Böyle bir özellik, tarayıcıyı daha da hızlandıran Turbo modudur.
Düz tasarım ve işleme motoru, Opera Mini’yi duyarlı ve erişimi kolay hale getirir. Kafa karıştırıcı pencereler arasında gezinmeye gerek yok.
Opera Mini’de dört veri tasarrufu modu vardır. Mobil verileri koruyabilir ve yalnızca etkinleştirildiğinde temel bilgileri görüntüleyebilirsiniz.
- Kapalı
- Yüksek
- Aşırı
- Otomatik
Extreme, resimlerin tarayıcıya yüklenmesini engeller, bu nedenle gördüğünüz tek şey metindir. Birçok görev için iyi olsa da, metinden çok grafiklere dayanan bazı sitelere erişiminizi kaybedersiniz.
Tüm bu özelliklerle Opera Mini, aylık bir sınırınız varsa veri kullanımını azaltabilir. Yüksek veri tasarrufu modunuz etkinken video izlemenizi engeller, ancak bu bazı kullanıcılar için bir anlaşma kırıcı olmayabilir.
Dolphin Browser
Dolphin aslında en eski akıllı telefon tarayıcılarından biridir. Hızlı taramaya izin verirken zengin özelliklere sahip olmasıyla bilinir. Jetpack modu, standart tarayıcı sürelerine kıyasla sayfaların daha hızlı yüklenmesini sağlar.
Hareketler, sesli arama ve hatta Flash uyumluluğu gibi işlevler vardır. Flash desteği, mobil tarayıcılarda nadirdir ve Dolphin’i böyle bir işleve sahip birkaç kişiden biri yapar.
Pop-up’lardan nefret edenler için Dolphin tarayıcısının bir engelleyicisi var. Reklamlar işlem gücünü tüketebileceğinden yavaşlamaları önler.
Dolphin’in birçok teması ve duvar kağıdı seçeneği vardır. Bu, tarayıcılarına biraz kişilik eklemek isteyen kullanıcılar için eğlencelidir.
Sekmeli taramanın varlığı, Dolphin’in masaüstü taramaya benzemesine yardımcı olur. Bazı insanlar geleneksel düzeni tercih eder, bu nedenle Dolphin orada olduğunu asla bilemeyeceğiniz kaşıntıyı giderebilir.
Ekstra işlevler için bazı eklentileri indirin. Tarayıcıyı yavaşlatabileceğinden çok fazla kullanmamaya dikkat edin.
iPhone için En Hızlı Tarayıcılar
Tüm iPhone’lar varsayılan tarayıcı olarak Safari ile birlikte gelir. Chrome ve Firefox gibi diğerlerini de indirebilirsiniz. 2020’nin sonlarında, iOS 14, kullanıcıların isterlerse Safari’yi terk etmelerine olanak tanıyan özel varsayılan tarayıcıları tanıttı.
Safari ve Chrome yerine bu alternatifi düşünün.
Maxthon
Maxthon , kullanıcıların uzun süredir övdüğü, gelecek vaat eden bir Safari alternatifidir. Sıfır dikkat dağıtıcı için basit bir kullanıcı arayüzü ve düzeni vardır. Tarayıcı aynı zamanda donanım dostudur, böylece endişelenmeden çoklu görev yapabilirsiniz.
Güvenlik, Maxthon için hayati önem taşır ve bu tarayıcıyı iPhone’unuza yüklediğinizde bir parola yöneticisi alırsınız. Telefonunuzu kaybetseniz bile tüm kimlik bilgilerinizi başkalarından koruyun. Şifre yöneticisinin de bir şifre üreticisi vardır.
Ayrıca, yerleşik engelleyici aracılığıyla açılır pencerelerden kolayca kurtulabilirsiniz. Reklamlar olmadan, aradığınızı daha çabuk bulabilirsiniz.
Bir şeyi kurtarmak istiyorsan arkanda Maxthon var. URL’lerden daha fazlasını kaydetmenize, onları metin ve resimlerle aynı yerde tutmanıza olanak tanır. Bunu pek çok tarayıcı yapamaz.
Daha fazla özellik için Maxthon, 700 genişletme seçeneğine sahiptir. Bunlara Uzantı Merkezi aracılığıyla erişebilirsiniz.
Trident ve WebKit tarayıcı motorları sayesinde Maxthon, gittiğiniz her yerde güvenebileceğiniz hızlı bir tarayıcıdır.
Yavaşlamaya İzin Verilmez
Tüm tarayıcılar farklı alanlarda uzmanlaştığından, gerçekten “en hızlı” diyebileceğiniz tek bir tarayıcı yoktur. Biri görüntüleri daha hızlı yükleyebilir, diğeri ise JavaScript ile daha iyidir. Yine de, herkes için birçok seçenek var.
Yukarıda bahsettiğiniz özel bir favoriniz var mı? Hangi tarayıcı seçeneği sizin için yeni? Aşağıdaki yorumlar bölümünde bize bildirin