PocoAkıllı Telefonlar

Poco F4 GT Teknik Özellikleri ve Fiyatı

Xiaomi’nin yan firması olarak bilinen Poco, uygun fiyatlı ve yüksek performanslı telefonları ile biliniyor. Günümüzde ülkemizde de yüksek satış rakamlarına ulaşan bu markanın son piyasaya sunduğu ve amiral gemisi olarak nitelendirilen Poco F4 GT modeli de artık ülkemizde satılıyor. Sizler de güçlü özelliklere sahip olan bir telefona rakiplerine göre daha uygun bir fiyatla sahip olmak istiyorsanız mutlaka Poco F4 GT teknik özellikleri ve fiyatını incelemelisiniz.

Poco F4 GT Teknik Özellikleri

2022 yılının ortalarında piyasaya sürülen ve kısa süre içerisinde yüksek satış rakamlarına ulaşarak telefon severlerin ilgisini çekmeyi başaran Poco F4 GT, bu model ile birlikte üst düzey Xiaomi modellerinin de önüne geçmiş gibi görünüyor. Dolayısıyla hem günlük kullanımda hem de oyun alanında yüksek performans arayan kişilerin mutlaka bu modeli incelemesi ve analiz etmesi gerekiyor.

Fiyat konusunda tartışmalar mevcut olsa da özellik ve kullanımı açısından neredeyse hiçbir kötü yorum almayan Poco F4 GT, neredeyse tüm teknik özellikler noktasında istenileni fazlasıyla karşılıyor. Hatta günümüzde Samsung S22 gibi modellerle karşılaştırılıyor. Dolayısıyla telefonumuzun bir amiral gemisi olduğunu ve günümüz teknolojilerinde en iyi telefonlar arasında yer aldığını söyleyebiliriz.

Poco F4 GT Teknik Özellikleri
Poco F4 GT Teknik Özellikleri

Poco F4 GT Ekran Özellikleri

Ortalama ve yüksek kaliteye sahip ekran boyutu ile karşımıza çıkan Poco F4 GT, yüksek tazeleme hızları, gelişmiş ekran koruma teknolojisi ve yeni nesil ekran yapılandırma teknolojilerini içerisinde barındırıyor. Dolayısıyla hem oyun noktasında hem de video izleme gibi aktivitelerde maksimum deneyimi alacağınızdan emin olabilirsiniz.

Ekran Özellikleri
Ekran Boyutu6.67 inç
Ekran Çözünürlüğü1080×2400 (FHD+) Piksel
Piksel Yoğunluğu395 ppi
Ekran TeknolojisiAMOLED
Ekran Yenileme Hızı120Hz
Ekran ÖzellikleriÇizilmeye Dirençli Cam
Multi Touch
Çerçevesiz Tasarım
480Hz Dokunma Hızı
JNCD 0.3
HDR10+
MEMC
1920Hz PWM Dimming
DCI-P3 Renk Uzayı
Dokunmatik TürüKapasitif Ekran
Renk Sayısı1.07 Milyar
Ekran Oranı20:9
Ekran / Gövde Oranı%85.98
Poco F4 GT Ekran Özellikleri

Poco F4 GT Donanım Özellikleri

Yüksek çekirdek hızlarına sahip olmasının yanında en yeni nesil Snapdragon işlemciyi içerisinde barındıran ve yüksek bellek boyutu ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran telefonumuz, yüksek AnTuTu puanını gözler önüne seriyor. Depolama noktasında da hafıza kartı desteği bulunmasa bile ihtiyaçları karşılamayı başarıyor.

Donanım Özellikleri
Chipset (Yonga Seti)Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
CPU (İşlemci)1x ARM Cortex-X2 3.0GHz – 3x ARM Cortex-A710 2.5GHz – 4x ARM Cortex-A510 1.8GHz
CPU Üretim Teknolojisi4nm
GPU (Grafik İşlemcisi)Adreno 818MHz
RAM (Bellek)12GB LPDDR5 RAM
Dahili Depolama128/256GB
Hafıza Kartı DesteğiVar (1TB)
Poco F4 GT Donanım Özellikleri
Poco F4 GT Donanım Özellikleri

Poco F4 GT Kamera Özellikleri

Farklı arka tasarımının sol üst köşesinde şaşırtıcı şekilde üç adet kamera barındırmasına rağmen günümüz amiral gemilerinin kalitesinde fotoğraflar ve videolar çekmenizi sağlayan Poco F4 GT, yeni nesil Sony EXMOR sensörleri ve kamera teknolojilerine sahip durumdadır. Ön kamerası ise biraz daha az performans vermesine rağmen yine de tatmin edici seviyede bulunmaktadır.

Kamera Özellikleri
Ana KameraÜç Kamera: 64 MP, f/1.9, Bokeh, PDAF, AI Algılama, RAW Kayıt, IMX686 Sensör, Makro Çekim, Flicker Sensör, Renk Sıcaklığı Sensörü, 6 Elementli Lens, Yüz Algılama, Sesli Komut
8 MP, f/2.2, Ekstra Geniş Açı
2 MP, f/2.4, Makro Çekim
Led Flaş
Video Kayıt2160p@60fps – 720p@960fps
Ön Kamera20 MP, f/2.4, 1080p@60fps – IMX596 Sensör, EIS, AI Algılama, Portre Modu, Sesle Komut, Sanal Flaş, Panorama Selfie
Poco F4 GT Kamera Özellikleri

Poco F4 GT Batarya Özellikleri

Hızlı şarj konusunda diğer tüm rakiplerini arkada bırakmayı başararak farklı bir batarya teknolojisine sahiptir. Dolayısıyla şarj problemleri yaşamanız veya bataryanızın erken tükenmesi gibi sorunlarla karşılaşmanız neredeyse imkansızdır. Yine de batarya ömrünü önemsemediğiniz durumlarda bazı problemlerin meydana gelebileceğini unutmamanız gerekiyor.

Batarya Özellikleri
Batarya Kapasitesi4700 mAh
Şarj GirişiUSB Type-C
Batarya TeknolojisiLi-Po
Değişir BataryaYok
Batarya ÖzellikleriHızlı Şarj Özelliği (120W), Çift Hücreli Batarya
Poco F4 GT Batarya Özellikleri
Poco F4 GT Batarya Özellikleri

Poco F4 GT Tasarım Özellikleri

İçeriğimizin başında da belirttiğimiz gibi ön ekranı ile kaliteyi baştan belli etmesinin yanında farklı ve güçlü bir görünüme sahip olan arka kapağı ile birlikte dikkat çekmeyi başarıyor. Bu noktada malzeme kalitesinin de en üst seviyede olduğunu belirtelim. Kısacası farklı bir görünüme sahip olmak ve kaliteden ödün vermemek istiyorsanız Poco F4 GT tam size göre olabilir.

Tasarım Özellikleri
Boyutlar162.5 x 76.7 x 8.5 mm
Ağırlık210 Gram
Renk SeçenekleriSarı, Siyah, Gümüş
Gövde Malzemesi (Ön/Arka)Cam
Gövde Malzemesi (Çerçeve)Metal
Poco F4 GT Tasarım Özellikleri

Poco F4 GT Teknik Özellikleri – Diğer Özellikleri

Poco F4 GT teknik özellikleri noktasında belki de en çok merak edilen konulardan biri ek teknolojiler olmaktadır. Son nesil Android 12 (S) işletim sistemi ile birlikte gelen telefonumuzda 5G desteği, dahili likit soğutma sistemi, Xiaomi Game Turbo, RGB LED Arka Aydınlatma, JBL Hoparlör, Gürültü engelleme ve 3 mikrofon teknolojisi, HWA, Dual Vapor Chabers Soğutma, Dolby Atmos ve Hi-Res Sertifikası gibi teknolojiler de bulunmaktadır. Kısacası yok yok denecek kadar fazla teknolojiyi içerisinde barındırmaktadır.

Diğer Özellikler
Suya/Toza DayanıklılıkYok
Sensörlerİvmeölçer, Yakınlık Sensörü, Ortam Işığı Sensörü (Ön-Arka), Pusula, Jiroskop
Parmak izi OkuyucuVar
Parmak izi Okuyucu ÖzellikleriArka Kapakta
Poco F4 GT Teknik Özellikleri – Diğer Özellikleri
Poco F4 GT Teknik Özellikleri – Diğer Özellikleri

Poco F4 GT Fiyatı

Poco F4 GT teknik özellikleri oldukça üst seviyede olsa ve amiral gemisi olarak nitelendiriliyor olsa da birçok kişiye göre fiyatı beklenenin üstünde bulunuyor. Telefon bilirleri Xiaomi’nin yan markası olan Poco’nun normal şartlarda uygun fiyatlı telefon üretmesi gerektiğini ve mevcut telefonların fiyatının düşürülmesi gerektiğini savunuyorlar. Yine de bir yandan telefonunun özellikleri incelendiğinde fiyatını da hak ettiğini görebilirsiniz.

  • Tek versiyon olarak satılan Poco F4 GT Fiyatı 17500TL ile 18500TL arasında değişkenlik göstermektedir.

Poco F4 GT telefonunu daha fazla incelemek, yorumları okumak ve satın almak istiyorsanız Trendyol, Amazon ve HepsiBurada gibi platformları ziyaret edebilirsiniz. Bu platformlardan taksit ve kredi seçenekleri ile telefonumuzu satın alabilmeniz mümkün olacaktır.

Umarız sizler de Poco F4 GT teknik özellikleri ve fiyatına dair aradığınız tüm bilgilere ulaşabilmişsinizdir. Küçük işletmelere giderek telefonumuzu fiziksel olarak inceleme şansı bulabilir ve telefonu kullanan kişilerin yorumlarını inceleyerek telefonumuz hakkında daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz. Daha uygun fiyatlı bir Poco modeli incelemek isterseniz Poco M4 PRO Teknik Özellikleri ve Fiyatı başlıklı içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz.

admin

Teknoloji ve sosyal medya alanlarında araştırma yapmaktayım.

Related Articles

Back to top button